Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, 22 September 2012

CELGYNIC

Celgynic


Celgynic merupakan nutrien yang dihasilkan berasaskan sains perubatan zaman moden demi memenuhi keperluan nutrisi badan manusia. Ia adalah makanan kesihatan ideal yang  menggabungkan penggunaan ramuan nutrisi semulajadi yang tanpa sebarang bahan tambahan iaitu kuning telur dan pelbagai herba yang bernilai, pemprosesan menerusi teknologi tinggi, dan penambahan dengan pelbagai jenis nutrien. Antaranya kaya dengan kuning telur, asid lemak, pelbagai jenis bahan mineral seperti zink, kalsium, fosforus dan 7 elemen lain yang diperlukan serta bahan aktif. Ramuan Celgynic berkesan untuk mencantikkan wajah, anti penuaan dan meningkatkan metabolisme badan


KEBERKESANAN
 • Membaiki, memperbaharui dan menstruktur semula membran sel bagi organ-organ badan manusia.
 • Membolehkan sel memperoleh nutrisi dan oksigen yang cukup, menggalakkan kesihatan dan kecergasan sel.
 • Menurun dan menguraikan kolesterol yang terkumpul di saluran darah, melancarkan dan melembutkan saluran darah, menggalakkan peredaran darah, menyelaraskan tekanan darah.
 • Meningkatkan daya tahan penyakit dan daya keimunan.
 • Menyelaras kelenjar rembesan badan manusia.
 • Menyingkirkan bahan pemerosot kesihatan, lemak teremulsi, menggalakkan metabolisme sel kulit, mencegah penuaan kulit.
 • Mengaktifkan sel otak, membaiki daya ingatan, meningkatkan keupayaan belajar.
 • Mempercepatkan daya penyembuhan kulit yang luka


  RAMU
  Apakah itu lesitin yang terkandung dalam Celgynic?
  Nutrien lesitin yang terkandung dalam Celgynic adalah diekstrak daripada kuning telur. Ia merupakan unsur penting dalam pembentukan membran sel badan manusia. Ia dapat memperbaiki, memperbaharui dan menstruktur semula membran sel terutamanya sel-sel otak, jantung, hati dan kelenjar, menjadikan sel seluruh badan lebih sihat. Ia juga dapat menurun dan menguraikan kolesterol dalam darah, melancarkan kapilari darah dan peredaran darah.

  Adakah Celgynic dapat mengubati diabetes, tekanan darah tinggi dan kolesterol tinggi?
  Celgynic kaya dengan lesitin. Lesitin mempunyai fungsi mengemulsi dan mengurai lemak, mengurangkan masa lemak berada di dinding dalaman saluran darah, menggalakkan kehilangan plak arterosklerosis. Menurut kajian yang dijalankan, kekurangan lesitin akan menyebabkan fungsi pankreas menurun, kegagalan merembes insulin yang mencukupi, mengakibatkan gula yang berlebihan berada dalam darah, dan seterusnya menyebabkan gula darah tinggi. Maka lesitin dapat membantu menyelaras gula darah, tekanan darah dan kolesterol badan.

  Bolehkah Celgynic diganti dengan pengambilan sebiji telur kuning setiap hari?
  Walaupun telur kuning kaya dengan lesitin, tetapi kandungan kolesterol dan lemak tak tepu di dalamnya juga sangat tinggi. Pengambilan yang terlalu banyak adalah tidak baik untuk kesihatan saluran darah jantung dan otak. Selain itu, Celgynic kaya dengan herba bernilai, dapat membekalkan pelbagai jenis unsur mineral dan unsur aktif untuk badan, dan amat bermanfaat untuk kesihatan.

  Apakah cara pengambilan Celgynic?
  Dua kali sehari selepas makan pagi dan malam, 4 hingga 6 biji setiap kali.

  Siapakah yang perlu mengambil Celgynic?
  Mereka yang mempunyai daya keimunan yang rendah, warga tua, pelupa serta mereka yang perlu menyelaras gula darah, tekanan darah dan kolesterol badan.

  Siapakah yang tidak perlu mengambil Celgynic?
  Kanak-kanak yang berumur 3 tahun dan ke bawah tidak dicadangkan untuk mengambil Celgynic.

  Adakah Celgynic memperoleh kebenaran dan kelulusan Negara?
  Celgynic telah memperolehi kelulusan daripada Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan dan Institut Pemeriksaan dan Penyeliaan Kebersihan Makanan China, boleh dijual secara sah di pasaran


  .

  Meransang Tenaga
  Diformulasi berasaskan Lesitin yang membentuk membran sel badan manusia dan herba tradisional Cina lain bernilai tinggi. Pengambilan berterusan dapat:
  • memperbaiki, memperbaharui dan menyusun semula membran sel organ badan untuk memudahkan penyerapan nutrien dan oksigen lalu menguatkan kesihatan serta tenaga sel badan
  • mengaktifkan sel-sel otak, sistem saraf, memperbaiki daya ingatan
  • mencegah keguguran rambut, awet muda dan menyerlahkan kejelitaan
  • merendahkan tahap kolesterol, tekanan darah dan melancarkan peredaran darah
  Lesitin:
  • didapati dalam kuning telur dan kacang soya, mengandungi fosforus
  • komponen utama membran sel otak, saraf dan kulit badan manusia
  • membantu mencegah pengumpulan lemak dalam badan
  Ia tidak mengandungi apa juga bahan racun dan boleh diambil oleh sesiapa saja.

  Cara Pengambilan: 2 kali sehari selepas makan dan diambil pada waktu pagi dan waktu malam. Setiap kali 2-4 biji. Sebaiknya disimpan ditempat sejuk (peti sejuk)


  Boon Hock says: 
  January 22nd, 2007 at 2:22 pm

  Saya berumur 50 tahun, saya telah menjalankan pemeriksaan badan baru-baru ini dan mengetahui bahawa kolesterol saya amat tinggi dan menghadapi tekanan darah tinggi pertama (tekanan darah 150/95), apakah yang harus saya lakukan?

  Physician answers:

  Anda boleh mengatasi masalah ini dengan menukar gaya makan anda, kurang mengambil makanan yang berkolesterol tinggi, seperti daging, visera haiwan, makanan laut (kecuali ikan) dan sebagainya. Banyak mengambil sayur-sayuran dan buah-buahan. Cara masakan harus kurang garam dan minyak. Selain itu, mengamalkan buang air besar setiap hari (langkah-langkah yang penting untuk mengurangkan tekanan darah tinggi). Pelbagai produk penjagaan kesihatan Hai-O dapat membantu situasi anda:

  Celgynic
  Ramuan utama ialah Lecitin yang boleh mencair kolesterol dalam kandungan darah, mengelakkan saluran darah daripada tersumbat, melancarkan sistem peredaran darah dan seterunya menurun tekanan darah.

  Hai-O Organic Spirulina
  kaya dengan nutrisi yang lengkap, termasuk vitamin-vitamin dan bahan-bahan mineral. Ia juga kaya dengan fiber dan pigmen tumbuh-tumbuhan yang membantu melegakan masalah sembelit, membersihkan kolon dan membantu dalam pembuangan toksin, ia juga berkesan menghalang penyerapan lelemak dan kanji yang berlebihan.

  Eraiyz Says:
  December 4th, 2007 at 2:41 pm

  hi doc,
  Saya sdh 10 thn bkahwin tapi belum mempunyai anak. Period saya teratur adalah sakit ketika period. saya sdh bjumpa dr pakar masalah saya dan suami ialah kesuburan. macam2 ubat sdh d cuba. Saya ada membeli Te Zhi Bai Feng Wan adakah iany sesuai tuk saya cara makannya adakah 25 biji 2 kali sehari. beri nasihat …. thank you

  Salam,
  1.Untuk membantu masalah kesuburan, suami anda dinasihatkan untuk mengambil Hai-O Euryco dan Celgynic pada masa yang sama. Anda pula dinasihatkan untuk mengambil Te Zhi Bai Feng Wan.

  2.Celgynic boleh membantu menguatkan ginjal dan pinggang suami anda. Cara pengambilan adalah:
  (a)Euryco : 2 biji pada pagi dan malam
  (b)Celgynic : 2 biji pada pagi dan malam

  3.Cara makan Bai Feng Wan adalah 1 biji bola kuning (mengandungi 50 biji kecil di dalamnya) sehari, dan makan selama 6 hari selepas period.
  4.Walau bagaimanapun, sekiranya anda rasa ‘panas’ (heaty) selepas makan, anda boleh makan mengikut cara yang berikut:
  (a)25 biji sehari dan makan selama 6 hari
  (b)50 biji sehari dan makan selama 6 hari. Minum air yang banyak ataupun anda boleh minum air garam
  (c)Jika rasa sakit period, anda boleh makan 25 biji sehingga period datang
  5.Kegemukan juga akan mengakibatkan ketidakhamilan. Anda dinasihatkan untuk mengurangkan berat badan dengan memakai Premium Beautiful jika mempunyai masalah ini.
  6.Mengikut keadaan individu, biasanya kesan produk penjagaan kesihatan dapat dirasai selepas 2-3 bulan dan melegakan sakit period anda.                                      Untuk keterangan lanjut hubungi:
     NORAINI
     019-2066369


  0 comments: